KlarEnKvartettKlassiker Nr. 6

Vi hadde rett, oppgave 5 var vanskelig, også for garvede kvartettmusikere:-) Men det må innrømmes at før nevnte Øyvor Volle var tettere på svaret enn hun ante da hun skrev følgende på Facebook: “HOVmod står for fall. Nå har du satt meg «på pottan» som de sier her i Sverige. Har lyttet igjennom div norske danske og polske kvartetter...”

For det var nemlig en norsk kvartett, og komponisten begynner med HOV…

Altså, Hovland Strykekvartett!

Ikke hørt den? Vi kan opplyse at da vi skulle framføre den i løpet av vår Beethovenserie i Aulaen på 90-tallet, spilte vi den igjennom for komponisten, hvorpå han utbrøt: “Den der kan jeg ikke huske jeg har skrevet!”. Så det er ikke dere det er noe galt med (ikke så mye ihvertfall)!

Og litt som forventet, INGEN kunne svare på denne oppgaven! Derfor skal dere få en mye lettere oppgave nå, slik at mange forhåpentligvis kan sende oss et riktig svar, og gjerne noen Oslo Strykekvartett-anekdoter, hvis det finnes slike.

Oppgave 6 (og her er det ikke bare ett svar, som dere kan høre. Man må forøvrig unnskylde den tildels lettere paniske framførelse og ubalanse i celloens favør):

Svar sendes til kekk@stringquartet.com

Skriv KEKK 6 i emnelinjen, så er det lett å holde styr på for oss.